INRICHTING VAN HET verzorgingshuis “Kalorama ’t Höfke” IN beek

Een rustige leefomgeving voor elke oudere

In Kalorama ’t Höfke krijgen de bewoners heel persoonlijke, aangepaste zorg op maat. Zowel voor tijdelijke als langdurige zorg kunnen ouderen hier terecht. Er wonen ouderen met vergevorderde dementie die speciale begeleiding krijgen, maar ook ouderen in een minder lastig parket kunnen er terecht. Iedereen heeft in ’t Hofke zijn eigen kamer en kan er zijn eigen gangetje gaan: de zorg wordt volledig aangepast aan de persoonlijke behoeftes van de bewoners. In het restaurant kunnen de ouderen samenkomen voor een gezellige maaltijd. Wij kregen de opdracht tot herinrichting van het restaurant met enkele meubels uit onze collectie.

 

Restaurant als visitekaartje

In ’t Höfke is er altijd leven in de brouwerij. De bewoners kunnen elke dag kiezen uit verschillende activiteiten voor dagbesteding, zoals handwerken, bingo en bakken. Het restaurant van Kalorama ’t Hofke is het eerste wat nieuwe bewoners en gasten te zien krijgen wanneer ze naar binnen lopen. Het interieur moet daarom uitnodigend zijn: het moet ervoor zorgen dat bewoners zich thuis voelen en bezoekers graag vaker langs willen komen. Familie en vrienden zijn bovendien altijd welkom: met Kerstmis en Pasen mogen zij aanschuiven, maar ook met gelegenheden die de ouderen zelf belangrijk vinden.

 

Gezellig én rustig

Er wonen veel verschillende ouderen in ’t Höfke en er worden veel verschillende soorten zorg aangeboden. Dat betekent dat het interieur geschikt en uitnodigend moet zijn voor elke oudere. Zo heeft elke bewoner het graag gezellig, maar mogen de meubels niet te fel en te aanwezig zijn, omdat dementerende ouderen baat hebben bij een rustige omgeving. Ons werd daarom gevraagd om, in aanvulling op een ontwerp van een interieurarchitect, een uitnodigend en tegelijkertijd rustig interieur te creëren met een aantal van onze meubels.

 

Rustige inrichting

Voor de herinrichting van het restaurant van Kalorama ’t Höfke heeft Careline alle eetkamertafels en -stoelen evenals een aantal fauteuils en banken verzorgd. Alle meubels zijn afkomstig uit onze eigen lijn. De klant heeft gekozen voor een kleurenpalet van aardetinten, zoals taupe, bruin en beige, voor een rustige uitstraling. Voor de bekleding hebben wij gebruikgemaakt van stoffen uit onze eigen collectie, die goed passen bij de bestaande voorstellen van de klant en de interieurarchitect.