INRICHTING VAN HET Amstelring verpleeghuis “groenelaan” in amstelveen

Een klein en gezellig ‘dorpscentrum’

Voor ouderen die houden van veel activiteit, aanspraak en een mensenrijke omgeving is Groenelaan het perfecte woonzorgcentrum. Voor alle soorten zorg kunnen ouderen er terecht: van een kort verblijf voor herstel van een operatie tot langdurig beschermd wonen bij dementie. De locatie, in de buurt van het stadshart van Amstelveen, zorgt voor levendigheid en veel mogelijkheden tot winkelen of uitrusten in een nabijgelegen park. Voor dit gezellige woonzorgcentrum leverden wij nieuw meubilair voor het restaurant en de ontvangsthal.

 

Voor de vrolijke oude dag

Groenelaan doet aan als een winkelcentrum of een klein dorp. Er zijn allerhande faciliteiten en er is veel ruimte om samen te komen met medebewoners of gasten. Bij binnenkomst komen de bewoners en bezoekers gelijk terecht in de ontmoetingsruimte. Daar is een bruin café voor een borrel met medebewoners, een lichte serre en een restaurant. Daarnaast heeft het woonzorgcentrum verschillende tuinen, waaronder de belevingstuin, waar alle ouderen zelfstandig naar buiten mogen en graag komen wandelen of ontspannen.

 

Een levendig interieur

In het restaurant is veel ruimte voor bewoners en bezoekers om samen te eten. Zo zijn er regelmatig themadagen met aangepaste maaltijden, zoals een barbecue, de paasbrunch of stampottendag. Kortom: een gezellige boel. De interieurs van het restaurant en de ontvangsthal waren echter aan vernieuwing toe. Het kon een opfrisser door middel van een moderne en leuke uitstraling goed gebruiken. De oude meubels moesten vervangen worden, zodat het interieur weer het visitekaartje van de locatie kon worden. De vrolijke tegelmuren konden aanvulling gebruiken van net zo vrolijke meubels.

 

Frisse, moderne meubels

De keuze viel op comfortabele stoelen uit onze catalogus met stoffen in een vrolijke kleur. Het ontwerp is modern, met poten van stevig metaal. In de ontvangsthal en het restaurant is veel loopverkeer, dus een ongelukje komt wel eens voor. Daarom is de zitting gemaakt van goed afneembaar leer met hoge slijtvastheid. De stoelen kunnen, wanneer ze goed verzorgd worden, tien tot vijftien jaar meegaan. Daarmee is het nieuwe meubilair van Groenelaan niet alleen mooi en fris, maar ook heel duurzaam.