INRICHTING VAN HET dagverzorgingshuis “Zonnehuis Theresia” IN Ouderkerk aan de amstel

Een warm interieur voor Zonnehuis Theresia

In Zonnehuis Theresia, een dagverzorging gevestigd op een fijne plek aan het water in Ouderkerk aan de Amstel, wonen ouderen met dementie in kleine woongroepen. In totaal zijn er zes woningen, waar in totaal 45 mensen worden gehuisvest. Daarnaast zijn er een aantal dagbestedingsruimtes waar de ouderen terecht kunnen voor allerlei activiteiten, zoals tekenen en gezelschapsspellen. Aan ons was de opdracht om een van deze ruimtes zo uitnodigend en flexibel mogelijk te maken door middel van een aantal nieuwe meubels.

 

Een uitnodigende ruimte

Wanneer ouderen de dagbestedingsruimte in lopen, moeten ze zich direct uitgenodigd voelen om er te blijven en vaker terug te komen voor gezellige activiteiten. Bij de dagbesteding van Zonnehuis Theresia wordt namelijk regelmatig geknutseld, gezongen en lekker gegeten. Ze verzochten ons om de ruimte een warm gevoel mee te geven, zodat ouderen zin krijgen om naar de dagbesteding te gaan. De ruimte voor dagbesteding in Zonnehuis Theresia is licht, maar kon nog wel wat warme kleuren en mooie materialen gebruiken voor een betere uitstraling.

 

Flexibiliteit en comfort

Careline verzorgde voor Zonnehuis Theresia twaalf stoelen en twee tafels voor een van de dagbestedingsruimtes. Naast de taak om het nieuwe interieur warmte te laten uitstralen, kregen wij de opdracht om meubels te leveren die zo flexibel en praktisch mogelijk zijn. Er moet met de tafels en stoelen geschoven kunnen worden voor verschillende samenstellingen en ze moeten makkelijk schoon te maken zijn. De gekozen meubels zijn daarom stabiel, maar wel makkelijk in gebruik en te herinrichten. Uiteraard was ook comfort een belangrijke factor: er is dan ook gekozen voor stoelen met een stevige zitting en een comfortabele rugleuning, zodat de ouderen tijdens het spelen van gezelschapsspelletjes en het tekenen of knutselen gemakkelijk kunnen zitten.

 

Warmte door materiaal en kleur

Nadat de keuze voor de meest comfortabele en praktische meubels was gemaakt, was het zaak om deze door middel van de materialen en kleuren bij de beoogde warme uitstraling van Zonnehuis Theresia te laten passen. Er is gekozen voor verschillende meubels uit onze eigen lijn, die we qua kleur en stoffen hebben aangepast aan de wensen van de klant. Voor een warmere uitstraling hebben wij kleuren geadviseerd die doen denken aan de zon, zoals verschillende rood- en oranjetinten. De tafels zijn gemaakt van een warme, donkere kleur eikenhout.